A Kókuszolaj Képekben

A kókuszzsír nem csupán egy rendkívül egészséges konyhai alapanyag, hiszen felhasználása ennél jóval sokoldalúbb, így belsőleg fogyasztva és külsőleg alkalmazva is hozzájárul szervezetünk egészségéhez, valamint fiatalságunk és szépségünk megőrzéséhez is.

A kókuszolaj manapság az egyik legegészségesebb olaj, melyben egyaránt süthetünk és főzhetünk, hiszen nincs kókusz aromája. Az így megfőzött vagy megsütött ételek jóval egészségesebbek, mint a hagyományos finomított olajokban vagy állati eredetű zsiradékokban elkészült társaik.

A kókuszolajat önmagában is fogyaszthatjuk kúraszerűen, mivel rendkívül erős gomba-, vírus-, baktérium-és parazitaellenes hatással rendelkezik, így többek között igen hatékonyan képes megtisztítani a bélrendszert az ott élő kórokozóktól.

Magas telített zsírsav tartalmának köszönhetően pedig védi a szív-és érrendszer egészségét, mivel hozzájárul a megfelelő koleszterinszinthez, valamint rugalmasan tartja az erek falát is.

A kókuszzsírban nagy mennyiségben jelen lévő ketonok az agyműködést támogatják, de még az Alzheimer-kór elleni harcban is a segítségünkre lehetnek.

A kókuszzsír mindezeken kívül védhet minket a stressztől, megelőzheti a cukorbetegséget, de még a HIV-vírus ellen is hatékony lehet bizonyos kutatások tanulsága szerint.

A kókuszzsír a fogyókúrázóknak is tökéletes választás, mivel értékes zsírsavjai hozzájárulnak az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához.

A kókuszzsír a szépségápolásban is remekül felhasználható, ugyanis roppant hatékony bőrtápláló, és hajápoló is egyben. A kókuszolajat bőrünkre kenve kitűnően hidratálja azt, valamint gyulladásgátló hatóanyagai által a különféle gyulladásos eredetű bőrbetegségek – mint az ekcéma és a pikkelysömör – ellen is hatékony lehet, sőt, még a ráncokat is képes kisimítani.

A kókuszszír a hajunkat és fejbőrünket is egészségesebbé és szebbé varázsolja, így egyaránt használható a korpásodás megszüntetése céljából, valamint tincseinket is puhává és fényessé varázsolja. 
1

2

3

4

5

6>