Vélemények a Kókuszolajról (kókuszzsírról)

Kérem vegye figyelembe: az eredmény nem garantált és egyénenként eltérhet!

Solymosi Bettina, Kaposvár – Fogyás, Több Energia, Jobb Közérzet

„A kókuszolajat leginkább a fogyókúrám támogatásához kezdtem el fogyasztani, mivel felszaladt rám jó néhány plusz kiló. Eléggé utánaolvastam, ezért a kókuszolaj mellett döntöttem. Míg korábban kemény edzések mellett is csak kb. heti 1 kiló tudtam leadni, a kókuszolaj mellet már több mint 2 kiló is lement hetente. Ráadásul jóval több energiám is lett, és az étvágyam is jelentősen lecsökkent. A cukrot se kívántam szinte egyáltalán. És valahogy sokkal egészségesebbnek is éreztem magamat a kókuszzsírtól. Aztán mikor abbahagytam a fogyasztását ez a sok jótékony hatás mind el is múlt. Úgyhogy most újrakezdem a kókuszzsír használatát, mert már biztos, hogy a kókuszolaj segített a fogyásban, és attól is éreztem magamat sokkal jobban.”

Hajdú Mihály, Csopak – Memória

„Mivel már a 60 fele közelítek, egyre feledékenyebbé váltam, ami nemcsak engem, de a környezetemet is megviselte. A feleségem olvasott a kókuszzsír jótékony hatásairól az agyra, ezért rendelt is nekem belőle. Azóta ezzel főz, én pedig külön is fogyasztom. Ennek köszönhetően ma már sokkal jobban vág az eszem, jobban visszaemlékszem dolgokra. Ez pedig rendkívül sokat jelent számomra, jelentősen megkönnyíti az életemet.”

Kútvölgyi Rita, Cegléd – Arcápolás

„Minden reggel és este kókuszolajjal mosom le az arcomat, majd pedig ezzel is hidratálom. Nem csak puhává és üdévé varázsolja a bőrömet, de még a ráncokat is láthatóan halványítja. Egyszerűen imádom, hogy egy ilyen természetes szerrel ez mind egyben megoldható. Ráadásul jóval olcsóbb is, mintha minderre külön terméket használnék. Szuper!”

Rácz Csaba, Dunakeszi – Parkinson-kór

„Napi 3 evőkanállal eszem a kókuszzsírból, és igen jó hatásai vannak a Parkinson-kórra. A kézremegésen a jobb oldalon szinte teljesen megszűnt, már újból tudok vele enni is. S ami még lényeges, hogy a Parkinson-kórra jellemző mentális köd is teljesen eltűnt, és biztos vagyok benne, hogy ezt a kókuszzsírnak köszönhetem.”

Békás Edit, Szekszárd – Hajápolás

„A hajamat már sok-sok éve festem, néha melírozom, de volt már dauerolva is. Mondanom se kell, hogy mindez nagyon  megviselte, rettentően töredezett, száraz és fénytelen volt. Már nem tudtam vele mit kezdeni, kész szénaboglya volt. De hála égnek rátaláltam a kókuszolajra, amit pakolásként szoktam alkalmazni. Van hogy egész éjszakára rajta hagyom, s aztán reggel hajat mosok. Mióta a kókuszolajat használom egyre erősebb, puhább és fényesebb a hajam. Imádok beletúrni, és sokkal jobban is tudom formázni már. Szóval imádja a hajam és én is.”

Büki Lászlóné, Pécs – Kókuszzsír felhasználása

„Eleinte csak a sütéshez, főzéshez használtam a kókuszzsírt, de hamar rájöttem, hogy ennél sokkal több mindenre jó. Ma már ezzel kenem a bőrömet és a hajamat is, kipróbáltam deoként és fogkrémként, de még bútorápolóként is. Minden esetben hozta a tőle elvárhatót, ráadásul teljesen természetesen, szóval éljen a kókuszzsír!”

Szűcs Jánosné, Kőszeg – Bőrápolás, Ekcéma, Hajápolás

„A kezemen és néha a lábamon is előjött az ekcéma, és hol erősebben, hol gyengébben viszketett és hámlott a bőr rajta. Emiatt kezdtem el a kókuszzsírt használni, először csak ezen  a 2 helyen, aztán az egész testemen és az arcomon is. Mindössze  körülbelül 1 hónap kellett hozzá, hogy szinte teljesen eltüntesse a kiütéseket. A testem többi részén pedig csodálatos puha és bársonyos lett a bőröm. A hajamra is szoktam pakolásként alkalmazni, és így egyre erősebb és csillogóbb a hajkoronám. A korpának pedig nyoma sincs már.”

Szabó Nikoletta, Solymár – Terhesség előtti, utáni Bőrápolás

„Mivel szeretem a természetes bio dolgokat, ezért a terhességem alatt végig kókuszolajjal kenegettem a pocakom körül és máshol is a bőrömet. Aztán a pici megszületését követően szintén a kókuszzsír segített, hogy ne maradjanak csíkok rajtam, na és a szoptatások miatt kisebesedett mellbimbóra is tökéletes volt. És a kislányunk bőrét is remekül hidratálja, ráadásul teljesen természetes, így nyugodt szívvel használjuk nála is.”

Thomas Brenna – a Cornell egyetem táplálkozás-tudományi professzora

„Azt hiszem, mi, akik a táplálkozás területén dolgozunk, egyre inkább kezdjük azt gondolni, hogy a telített zsírok nem is annyira ártalmasak! Kísérleteim során nagyon megtetszett és meg is szerettem a kókuszolajat. Azt hiszem már nem fogok olívaolajat használni, lecseréltem a kókuszolajra. Nagyon szeretek vele például sütni, zöldségeket párolni. Az egyik kedvencem a hagyma. Mivel a hagyma felszívja az olaj édeskés ízét és együtt páratlan ízt adnak az ételnek. Az egyik emlékezetes vacsorám az volt, amikor mogyoróhagymát pároltam kókuszolajban garnélarákkal, gyömbérrel, fokhagymával és korianderrel. Az egész serpenyő, mintha egy parfümös üveggé változott volna! A kókuszolaj sokkal jobban kihozza a karamellizált ízt és még kókuszos esszenciát is ad az ételeknek.”

Horváth Vivien, Gödöllő – Pattanások, Gyulladt Bőr

„Sajnos tinédzserkorom óta küzdök a pattanásokkal, így már mindent kentem rá, de eddig nem használt igazán semmi se. De csak eddig, mert ez a kókuszolaj hihetetlen! Már az első használat után láthatóan megnyugtatta a gyulladt pattanásokat, és kisimította a bőrt. A folyamatos használatnak köszönhetően pedig mára már szinte babapopsi simaságú az arcbőröm, a gyulladt pattanások teljesen eltűntek, s ha elő is jön egy kis pattanás, akkor az valóban alig látható, és másnapra már nyoma sincs.”

Kékesi Eszter, Ócsa – Sütés, Főzés

„Mi már csak kókuszzsírral főzünk és sütünk, mert ennél jobb szerintünk nincs. Egyrészt mesés íze van mindennek, másrészt pedig az egész család érzi a jótékony hatásait. Ráadásul többször is lehet ugyanabban az olajban sütni, így még roppant takarékos is. És tényleg nincsen semmiféle kókusz íze, szóval bármilyen étel elkészíthető vele.”